SecuritasHome control panel

Alarmsystemen bestaan in vele vormen, van goedkope DIY-pakketten, tot slimme totaalsystemen. Welk alarmsysteem is voor jou de beste oplossing? Beantwoord deze 7 vragen!

Vraag 1: Hoe beslis ik wat en hoe ik moet beveiligen?

Een expert is opgeleid om de risico’s in jouw woning perfect in te schatten. Hij bezorgt je een alarmsysteem op maat bestaande uit verschillende componenten zoals magneetcontacten, infrarooddetectoren en camera’s. Daarnaast zorgt een alarmspecialist voor de optimale plaatsing van deze componenten. Dat is cruciaal voor een goede werking van jouw alarminstallatie en het voorkomen van valse alarmmeldingen.

Vraag 2: Wil ik enkel een inbraakalarm of een uitgebreid systeem?

Moderne alarmsystemen zijn geïntegreerde totaalsystemen die jou niet alleen beschermen tegen inbraak, maar ook uitgebreid kunnen worden met andere veiligheidsoplossingen zoals:

 • CO-melders, rookmelders en brandmelders
 • Waterlekdetectoren
 • Slimme verlichting
 • Paniekknoppen
 • Camera’s met ingebouwde microfoon en luidspreker
 • Geconnecteerde deurbellen waarmee je met bezoekers kan communiceren door middel van beeld en geluid
 • Intelligente sloten waarmee je jouw deur vanop afstand kunt openen en op slot kunt doen
 • Slimme thermostaten

Onze tip: ga voor een systeem dat je kan uitbreiden.

Vraag 3: Hoe wil je jouw alarmsysteem bedienen?

Wat oudere traditionele alarmsystemen zijn via een lokaal klavier te bedienen. De huidige kwaliteitsvolle alarmsystemen bieden apps die je vanop afstand kan bedienen. Daarnaast kan je in sommige systemen meerdere gebruikers definiëren, met elk hun eigen rechten, codes en toegangsuren.

Wie slim beveiligt, kiest voor een alarmsysteem dat kan worden aangestuurd met een smartphone. Zo heb je altijd en overal controle over jouw woning.

Vraag 4: Hoe robuust moet het alarmsysteem zijn?

 • Zorg ervoor dat elke component beschermd is, en in constante verbinding staat met de centrale unit van jouw alarmsysteem. In goede systemen gaat er een alarm af zodra de verbinding wordt verbroken of als iemand probeert een component te verplaatsen.
 • Voorzie je alarmsysteem van een back-upconnectielijn. Valt jouw vaste internetverbinding uit? Met een back-upconnectielijn via simkaart wordt het alarm toch naar jou en/of de meldkamer gestuurd.
 • Met een back-upbatterij blijft de goede werking van je alarmsysteem ook verzekerd bij een onvoorziene stroomuitval.

Vraag 5: Wie wordt er verwittigd als het alarm afgaat?

Zorg voor een systeem dat automatisch notificaties uitstuurt naar verschillende personen en kies voor een aansluiting op een meldkamer. Experts met kennis van zaken schatten de situatie in, bv. aan de hand van foto’s afkomstig van fotodetectoren of camerabeelden die onverwachte activiteiten registreren Zo wordt elk alarmsignaal opgepikt, ook al ben je zelf niet thuis.  Indien je onbereikbaar bent, kan de operator onmiddellijk in contact treden met de orde- of hulpdiensten.

Vraag 6: Wil je camerabeelden?

Camera’s kunnen een nuttige aanvulling zijn op het alarmsysteem. Geïntegreerde camera’s doen dienst als bijkomende detectie en nemen beelden op tijdens een incident. Ze laten bovendien toe jouw huis van eender waar of wanneer te bekijken. Een alarmsysteem dat enkel en alleen op camera’s werkt, is echter niet de beste beveiligingsoplossing voor een particuliere woning. Als particulier zit je immers niet constant naar de camerabeelden te kijken.

Vraag 7: Kies je voor een draadloos systeem?

Wil je een alarmsysteem installeren in een bestaande woning of wens je  een systeem dat je eenvoudig kan uitbreiden? Kijk dan zeker uit naar een draadloos alarmsysteem. Dat heeft veel voordelen. De installatiekosten zijn lager, er is geen breekwerk vereist, het is flexibel en kan eenvoudig worden uitgebreid.


U moet dit veld invullen.
U moet dit veld invullen.
U moet dit veld invullen.
U moet dit veld invullen.
U moet dit veld invullen.
Klik hier voor meer informatie over hoe wij uw persoonlijke gegevens verwerken.
Door het formulier in te dienen, gaat u ermee akkoord dat wij uw persoonlijke gegevens verwerken.

*Indien u op 'Bel mij' klikt, betekent dit dat u akkoord gaat dat wij u gaan contacteren voor een vrijblijvende afspraak. Uw telefoonnumer zal niet voor andere doeleinden gebruikt worden, noch gedeeld worden met derden.

Call me