SecuritasHome_inbraakpreventie in de winter_december 2019

5 tips om inbraken in de winter te voorkomen

De eindejaarsfeesten zijn een zeer winstgevende tijd voor inbrekers. De dagen worden korter, we sluiten onze gordijnen om ons te beschermen tegen de kou en zijn minder geneigd om ’s avonds een wandeling te maken. De buren hebben daarom minder de kans om abnormale situaties waar te nemen en mensen met slechte intenties kunnen gemakkelijk onder dekking optreden.

Bovendien gaan we ook op koopjesjacht en gaan we vaak op bezoek bij familie of vrienden, waardoor onze huizen verlaten zijn. Veel tips kunnen ons echter helpen de winter veilig door te brengen.

Beveilig je deuren en ramen

Controleer of alle deuren en ramen goed gesloten zijn en je sloten werken. Nu het kouder wordt, kijk je vast ook of het niet tocht onder deuren en ramen. Bekijk dan meteen ook even de sloten. Inbrekers houden van terrasdeuren. Plaats een slot achter de schuifdeur, zodat ze niet van buitenaf geforceerd kan worden. Je kunt ook een houten stok in de rails van de deur leggen. Een glasbreukdetector schrikt mogelijke dieven af, die je raam willen ingooien.

Voorkom toegang vanuit je tuin

Ruim je tuin of balkon op. Rondslingerende ladders, gereedschap of andere voorwerpen maken het een inbreker gemakkelijker om naar binnen te klimmen, een raam in te gooien of een deur te forceren.

Simuleer je aanwezigheid

Zorg dat het eruit ziet alsof je thuis bent of bijna thuiskomt. Laat het licht branden of zet een timer aan zodat je lichten ’s avonds automatisch aan en uit gaan. Overweeg ook om je keuken of living niet al te netjes op te ruimen. Een geopende krant op de keukentafel, een koffiekopje in de gootsteen of was die opgevouwen moet worden, geven de indruk dat je snel terugkomt.

Denk als een inbreker

Denk als een inbreker. Loop even door je huis en controleer het balkon, zijn er plekken die een inbreker in zijn voordeel kan gebruiken? Laat nooit een reservesleutel onder de mat of een bloempot liggen, dieven kennen die plekjes maar al te goed. Laat geen sleutels, portemonnees, handtassen of andere waardevolle voorwerpen bij de deur of voor het raam liggen.

Zorg dat je kan rekenen op alerte buren

Spreek af met de buren. In de winter komen we niet zo vaak buiten en zien we onze buren minder, maar je kunt nog steeds op elkaar letten. Laat het hen weten als je weg bent, zodat ze een oogje in het zeil kunnen houden, je post kunnen binnenhalen en je huis geregeld kunnen controleren. En doe dat op je beurt ook voor hen.

Een alarmsysteem kan inbrekers afschrikken en inbraken voorkomen. Het intelligente alarmsysteem van SecuritasHome biedt een unieke waaier aan slimme beveiligingsoplossingen voor je woning. Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende analyse van uw beveiligingsbehoeften.


Geniet van een gratis expertise van jouw huis

U moet dit veld invullen.
U moet dit veld invullen.
U moet dit veld invullen.
U moet dit veld invullen.
U moet dit veld invullen.
Klik hier voor meer informatie over hoe wij jouw persoonlijke gegevens verwerken.
Door het formulier in te dienen, ga je ermee akkoord dat wij jouw persoonlijke gegevens verwerken.

*Indien je op 'Bel mij' klikt, betekent dit dat je akkoord gaat dat wij je gaan contacteren voor een vrijblijvende afspraak. Jouw telefoonnumer zal niet voor andere doeleinden gebruikt worden, noch gedeeld worden met derden.

Call me