Securitas hemlarm notiser hand

Blog

Wil je het maximale uit je alarmsysteem halen? Vraag je je af wat de geldende wetgeving is voor een alarminstallatie thuis? Of ben je op zoek naar tips om inbraken tegen te gaan? Lees deze artikelen en vind alle praktische adviezen van de SecuritasHome-experts.

Vraag je gratis veiligheidsanalyse
Smoke Sensor Securitas Home operator

De voordelen van branddetectoren met meldkamer

Het vroegtijdig ontdekken van een brand kan het verschil maken tussen alles verliezen en de schade beperken. Met een aansluiting op een meldkamer ben je zeker van een optimale reactie op elke detectie en elk alarm.

Lees verder
Pexels cottonbro 3943716

Besparen slimme stekkers energie ?

Is het mogelijk om energie te besparen met een alarmsysteem? Ja, maar alleen als je systeem ook slimme componenten en vooral slimme stekkers heeft. Deze stellen je in staat je energiekosten te beheersen en dus op lange termijn geld te besparen.

Lees verder
Dining room with icons_SecuritasHome

Hoe maak je van je woning een smart home?

Slimme oplossingen zijn vandaag alomtegenwoordig: smartphones, smart watches, slimme camera’s, smart locks en zelfs volledig slimme woningen. Ook jij kan van je woning een ‘smart home’ maken. Zo geniet je van meer comfort, meer veiligheid en/of verbruik je bijvoorbeeld minder energie.

Lees verder
Keypad Hand Right Securitas Home 1902x1190 72dpi

Een draadloos alarmsysteem. Waarom hiervoor kiezen?

Om te beschermen wat je dierbaar is, wil je een alarmsysteem dat het beste bij jouw woonsituatie en behoeften past. Waarom overweeg je bij je keuze geen draadloos alarmsysteem? Ontdek hoe het werkt en de grote voordelen over een bedraad systeem.

Lees verder
SHO burning socket

Rookmelders verplicht in België?

Hoewel de doeltreffendheid van een rookdetector bij het voorkomen van brand ontegenzeggelijk is, is de wetgeving hierover niet altijd even duidelijk. Daarom hebben wij een overzicht van de wetgeving per gewest voor je op een rijtje gezet.

Lees verder
10 conseils pour eloigner les cambrioleurs

10 tips om inbraak te voorkomen

Een inbraak duurt gemiddeld slechts 5 minuten. Inbrekers wetendat ze weinig tijd hebben voordat ze opgemerkt worden. Ze hebben maar één minuut nodig om het huis binnen te dringen, 3 minuten om alle waardevolle spullen te verzamelen en nog een minuut om het huis weer te verlaten. Hier zijn 10 tips om inbrekers op afstand te houden.

Lees verder
Systeme alarme fiable

7 vragen om het beste alarmsysteem te kiezen

Hoe kies je het beste alarmsysteem? Alarmsystemen bestaan in vele vormen, van goedkope DIY-pakketten, tot slimme totaalsystemen. Welk alarmsysteem is voor jou de beste oplossing? Die 7 vragen zullen je helpen.

Lees verder
5 astuces hiver

's Winters inbraak voorkomen? Onze 5 tips

De eindejaarspriode is een zeer winstgevende tijd voor inbrekers. Deze inbraakpreventie-tips helpen om je woning ook 's winters veilig te houden.

Meer weten?
Smartplug PSM 29 ZW P6 2

10 creatieve toepassingen voor uw slimme stopcontacten

Dankzij slimme componenten is SecuritasHome meer dan alleen een alarmsysteem. Zo hebben onze geconnecteerde stopcontacten veel handige functies om een huis veiliger en slimmer te maken. Wij hebben 10 praktische toepassingen voor jou op een rijtje gezet!

Lees verder
Camara Clip Outside Frontdoor Guest 1 Securitas Home 1180x810 96dpi

Camerawet België: wat te doen als je bewakingscamera’s hebt?

Bewakingscamera's zijn een grote troef bij het beveiligen van je woning. Het is wel belangrijk dat je rekening houdt met het wettelijke aspect. Sinds 25 mei 2018 is in België namelijk de camerawet van kracht. Wat is dat precies? Geldt ze voor particulieren? En wat moet je doen? Alle antwoorden in dit artikel.

Lees verder
Securitas Home Control room operator mouth closed

Alarmen en bewaking op afstand: wat is monitoring?

Een intelligent alarm zoals SecuritasHome detecteert potentiële gevaren en zorgt voor je veiligheid zonder dat je er zelfs maar aan hoeft te denken. Het essentiële aspect van dit beveiligingssysteem is het menselijke element: professioneel videobewaking door operatoren, ook wel monitoring genoemd.

Lees verder

Vraag een gratis veiligheidsanalyse aan

Na afspraak komen onze experten bij jou langs en maken een gratis veiligheidsanalyse op maat van jouw woning.

Ben je al een klant? Bezoek onze contactpagina voor al jouw vragen.