Algemeen

Wat doe ik bij noodgevallen?

In geval van alarm of wanneer je je onveilig voelt:

070 22 20 04

24u per dag – 7 op 7

Ik heb een administratieve vraag

Vragen over facturatie en betalingen?

02 263 24 00

Elke werkdag van 8u tot 17u

services.center@alert-services.be

Ik heb een technische vraag

Voor alle vragen i.v.m. activatie van je systemen, in test plaatsen van je systemen, aanpassing van de procedures, wijzigingen van contactpersonen, tijdelijke storingen/procedures, klachten, hoe werkt mijn systeem, problemen met camera’s, negatieve lijntesten,…

02 263 23 06

Elke werkdag van 6u tot 20u

control.room@alert-services.be

Ik heb een vraag over een product of een veiligheidsoplossing

02 263 24 80

Elke werkdag van 8u30 tot 17u

sales@securitashome.be

Bij vragen kan je op je SecuritasHome account terecht, onder de rubriek ‘Help’. Onze handleiding kan je aanvragen via sales@securitashome.be

Wat is SecuritasHome?

SecuritasHome is een oplossing aangeboden door Securitas die een combinatie vormt van een alarmsysteem, slimme huistoepassingen en de opvolging na alarm.

Wat kost een SecuritasHome systeem?

Een SecuritasHome systeem is altijd op maat van jouw woning. Het is daarom niet mogelijk om standaardprijzen te publiceren. Je kan natuurlijk altijd een gratis en vrijblijvende offerte op maat aanvragen. De meeste van onze klanten raden Securitashome aan omwille van zijn scherpe prijs!

Kan ik een SecuritasHome systeem kopen zonder maandelijks abonnement?

Neen, een SecuritasHome systeem is altijd met maandelijks abonnement. Dit abonnement dekt de kosten van de meldkamer en interventie . Ook de beveiligde bewaring van beelden en gegevens is inbegrepen.

Kan ik nog componenten toevoegen na de aankoop van mijn systeem?

Absoluut. SecuritasHome is een evolutief systeem en er zullen de komende jaren nog toepassingen bijkomen. Neem een kijkje op webshop.securitas.be voor extra componenten.

Wat is Alarm.com?

Voor het digitale platform heeft Securitas in Europa een unieke samenwerking met Alarm.com, dat de meest geavanceerde smarthome oplossingen ondersteunt. Alle data, inclusief de beelden worden door Alarm.com veilig bewaard. Ook de beelden blijven eigendom van de klant en zijn enkel toegankelijk voor onze alarmcentrale in geval van alarm. Meer dan 6 miljoen klanten wereldwijd vertrouwen op Alarm.com voor hun beveiliging en om hun woning slim te maken.

Het alarmsysteem

Gaat het om een draadloos systeem?

SecuritasHome is een draadloos systeem. Enkel de centrale heeft een vaste voeding en een vaste internetverbinding nodig. Alle andere componenten werken draadloos, behalve de optionele camera’s die ook een voeding nodig hebben (naar keuze: een normale stekker of PoE).

Draadloos? Is dat wel veilig?

Een draadloze verbinding is even veilig als een bekabelde verbinding. Mocht één van de componenten het signaal verliezen, dan zal de centrale dit detecteren. En je hebt natuurlijk geen risico op doorgesneden kabels.

Is het systeem te saboteren?

Het systeem is uitgevoerd met ‘Crash and Smash Protection’. Dat wil zeggen dat het systeem direct in alarm gaat wanneer iemand probeert de componenten uit te zetten of te verwijderen van de gemonteerde plekken Dit is ook zichtbaar bij de alarmcentrale.

Hoe groot is de centrale?

Je kan de centrale vergelijken qua grootte met een standaard internetmodem.

Is het mogelijk om een sirene aan te sluiten op mijn alarmsysteem?

In de centrale zit standaard een sirene verwerkt die ruim 110 dB produceert. Daarnaast is het steeds mogelijk om extra sirenes aan te sluiten. Wil je een sirene plaatsen aan de buitenkant van je woning? Dat kan! Onze buitensirene produceert ruim 107 dB.

Wat zijn de kosten?

Betaal ik installatiekosten?

Een installateur komt het systeem bij jou thuis installeren. Tijdens een voorafgaand en vrijblijvend gesprek zal onze expert een indicatie geven van de installatiekosten op maat van jouw specifieke behoeften. Uiteindelijk komen we er altijd samen uit.

Ik kies voor een SecuritasHome systeem, wat is de looptijd van het contract?

De looptijd van het contract is 4 jaar en is daarna jaarlijks verlengbaar. Tijdens deze eerst vier jaar garanderen we een vaste prijs. Geen indexatie, geen verrassingen. Wens je na deze 4 jaar je contract stop te zetten? Dan kan dat natuurlijk. Neem hiervoor contact op met onze sales support afdeling.

Komt er gratis een adviseur bij mij langs?

Ja, dat klopt! Dat advies is volledig gratis, vrijblijvend en zonder extra kosten.

Vanaf wanneer ga ik betalen?

Vanaf de opleverdatum ga je betalen.

Kan ik ook zelf installeren?

De initiële installatie dient door een door Securitas aangestelde erkende installateur te gebeuren. Indien je achteraf componenten bij wenst te installeren, kan je dat wel zelf doen of via één van onze installateurs..

 

Als er iets gebeurt

Als er iets gebeurt… Hoe snel is er dan iemand?

Je hebt een lijst van personen aangemeld om te bellen. De meldkamer neemt deze lijst door om te zien wat er aan de hand is. Mochten zij niemand te pakken krijgen, doen zij een eerste beoordeling van de situatie op basis van de beelden en sturen zij een interventieploeg (of de ordediensten ingeval van duidelijke inbraak, lek of brand) langs op locatie. Gezien wij een landelijke dekking hebben, is een interventieploeg vaak snel ter plaatse om te constateren wat er aan de hand is. Indien nodig, verwittigen zij alsnog de ordediensten.  Dat is de kracht van Securitas.

Wanneer ontvang ik een melding?

In geval van een calamiteit, zoals een inbraak- of brandmelding, ontvang je direct een melding op je app en wordt deze doorgestuurd naar de Securitas alarmcentrale.

Wat gebeurt er als het alarm/rookmelder/CO melder af gaat?

Wanneer het alarm/rookmelder/CO melder afgaat, ontvang je direct een melding op je app en wordt deze ook doorgestuurd naar de Securitas alarmcentrale. Zij nemen contact met je op (of bij geen antwoord, met de andere contactpersonen van de lijst) om te horen wat er aan de hand is. Kunnen we niemand bereiken, sturen we een interventieploeg ter plaatse. Tonen de beelden duidelijk aan dat er brand is, dan wordt de brandweer onmiddellijk verwittigd!

Wat indien er spake is van loos alarm?

Dat is gelukkig geen probleem, de meeste alarmen zijn valse alarmen, we weten hoe we hiermee moeten omgaan. Mochten we niemand te pakken krijgen van de bellijst en er komt een interventieploeg op locatie en er blijkt niets aan de hand te zijn, zijn hier de eerste 5 keer per jaar geen kosten aan verbonden. Dit is inbegrepen in onze dienstverlening.

Praktisch

Zit er garantie op het systeem/de producten?

Wij bieden alleen betrouwbare kwalitatieve producten. Mocht er toch iets kapot gaan of storing geven binnen de eerste 2 jaar, dan komen wij het vervangen. In het welkomstpakket zitten de gegevens van de support afdeling die je kan contacteren om samen het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Ik heb een huisdier, geeft dit problemen met het alarmsysteem?

Als je huisdier niet meer weegt dan 15 kg is er geen probleem. Is dit wel het geval, neem dan contact met ons op voor verder advies. In elk geval: het is steeds opletten met meubilair dat dicht bij de bewegingssensoren staat en mogelijk als springplank kan dienen voor je huisdier (zoals kasten, tafels etc.). Wanneer de afstand te kort is, kan het systeem in alarm gaan bij beweging van je huisdier.

Ik heb al een alarmsysteem. Kunnen jullie dit ook hier op aansluiten?

Neen, dat kan helaas niet. Wellicht denk je na over het toevoegen van extra producten of om het systeem te vernieuwen. Wij werken met de nieuwste technologie en de oude(re) systemen zijn hiermee vaak niet compatibel. Vraag hierover meer info aan onze adviseurs, dit is volledig vrijblijvend.

Kan ik na het tekenen van het contract nog opzeggen?

Het is mogelijk om kosteloos op te zeggen binnen de 14 dagen na ondertekening van de overeenkomst. Daarna zullen we kosten zoals dossierkosten en opstartkosten in rekening brengen (aan de hand van het reeds betaalde voorschot).

Wat gebeurt er bij overlijden?

Dit is erg vervelend om te horen. Wij wensen je dan ook veel sterkte. Indien gewenst, wordt het contract opgeschort. Voor meer info kan je contact opnemen met de sales support afdeling van Securitas.

Hoe snel wordt het systeem geïnstalleerd?

Wij zorgen dat het systeem zo snel mogelijk geïnstalleerd wordt – op een moment dat jou het beste uitkomt. Gemiddeld is de installateur 2 tot 3 uur bezig, afhankelijk van het aantal componenten.

Blijft mijn systeem werken als de internet verbinding wegvalt?

Het systeem is aangesloten op de internetverbinding bij je thuis. Mocht deze verbinding wegvallen, dan zorgt de ingebouwde simkaart ervoor dat de centrale toch verbonden blijft. Je huis is dus altijd veilig, ook als de internetverbinding wegvalt.

Blijft mijn systeem werken als de stroom is uitgevallen?

Wanneer de stroom uitvalt, blijft het systeem werken. Er is een ingebouwde batterij aanwezig en zodra de stroom uitvalt, schakelt het systeem vanzelf over op de batterij. Deze kan 48 uur lang voor stroomvoorziening zorgen. Je huis is dus altijd veilig, ook als de stroom uitvalt.

Hoeveel onderhoud heeft het systeem nodig?

Het systeem is zo opgezet dat dagelijkse controles voor onderhoud niet nodig zijn. Mocht er zich toch een storing voordoen, zal de meldkamer deze binnenkrijgen en dit zo spoedig mogelijk samen met jou oplossen. Indien je de applicatie geïnstalleerd hebt, krijg je ook steeds een melding van de storing op je smartphone. Updates van de software vinden plaats vanop afstand. Wij regelen dat voor jou, zodat jij je daarover geen zorgen hoeft te maken!

Wettelijk gezien bent je verplicht om elk jaar een onderhoud uit te voeren van je alarmsysteem. Je mag dit onderhoud zelf uitvoeren. Indien je dit niet wil of kan, kan je met ons contact opnemen en kunnen wij dit voor jou doen (tegen betaling). Je kan ook een onderhoudsoptie afsluiten bij de ondertekening van het contract. Voor meer info, kan je steeds bij je adviseur terecht.

Ik ga verhuizen, kan ik mijn alarmsysteem meeverhuizen?

Het volledige systeem kan worden meeverhuisd naar je nieuwe woning. Alvorens je begint componenten van de muur te halen,  moet je wel even contact opnemen met de technische helpdesk. Zij zetten je systeem dan tijdelijk uit productie.

Éénmaal alles opnieuw gemonteerd is in de nieuwe woning, kan je terug contact opnemen met onze technische helpdesk om je systeem opnieuw te activeren.  Wil je componenten anders benoemen na je verhuis? Dan kan je dat doen in de webportal van SecuritasHome, onder het menu Instellingen > Apparaten > Apparaten.

Neem je je systeem niet mee naar je nieuwe woning?

Dan zijn er 2 opties:

  1. Ofwel betaal je in één keer het resterende bedrag van de maandelijkse kosten tot de einddatum van je vaste contract, of
  2. Je draagt het contract over naar de nieuwe eigenaars/bewoners van de woning

Kies je voor optie één, stuur dan een mailtje naar services.center@securitas.be.

Kies je voor optie 2, vul dan (samen met de nieuwe titularis) het overdrachtscontract in en stuur dit naar sales@securitashome.be.

Zit ik aan een contract vast?

SecuritasHome werkt met een vast contract. Hierdoor kunnen wij u garanderen dat de maandelijkse kost niet geïndexeerd wordt gedurende deze periode. Wenst u na deze periode uw contract stop te zetten? Dan kan dat natuurlijk.

Applicatie

Mijn app doet het niet.

Dat is vervelend. Misschien ben je niet verbonden met het internet? Wanneer je problemen blijft ondervinden, neem dan contact op met onze technische helpdesk, zodat we het samen op kunnen lossen.

Wat kan ik doen met de app?

Er is veel mogelijk met de app. Dankzij de mobiele applicatie heb je altijd inzicht in de huidige situatie van je woning. Je kan bijvoorbeeld de verlichting op afstand beheren, waardoor het voor inbrekers heel moeilijk in te schatten is of je thuis bent of niet. Daarnaast kan je bvb. al je camerabeelden bekijken via de app of kan je praten met wie er voor je deur staat. Je kan natuurlijk ook vanop afstand je alarm aan- of uitzetten.

Camerabeveiliging

Wat is er nodig om de camera’s aan te sluiten?

Dat hangt af van het type camera. Een eerste type zijn de camera’s die draadloos verbonden zijn met het Wifi netwerk. Het enige wat je nodig hebt voor deze camera’s is een stopcontact. Dit geldt voor zowel de binnen- als de buitencamera. Een tweede type camera’s zijn de zogenaamde PoE (power-over-ethernet) camera’s. Deze krijgen hun voeding uit een Ethernet kabel. Voor deze camera’s moet je dus een ethernet kabel voorzien, die op zijn beurt is aangesloten op een daarvoor voorziene PoE switch.

Hoe zit het met de privacy?

De beelden en andere informatie die worden doorgestuurd naar de alarmcentrale, worden bewaard door Alarm.Com. Ze blijven eigendom van de klant en zijn enkel toegankelijk voor onze alarmcentrale in geval van alarm.


Geniet van een gratis expertise van jouw huis

U moet dit veld invullen.
U moet dit veld invullen.
U moet dit veld invullen.
U moet dit veld invullen.
U moet dit veld invullen.
Klik hier voor meer informatie over hoe wij jouw persoonlijke gegevens verwerken.
Door het formulier in te dienen, ga je ermee akkoord dat wij jouw persoonlijke gegevens verwerken.

*Indien je op 'Bel mij' klikt, betekent dit dat je akkoord gaat dat wij je gaan contacteren voor een vrijblijvende afspraak. Jouw telefoonnumer zal niet voor andere doeleinden gebruikt worden, noch gedeeld worden met derden.

Call me