smart home beheren

Hoe maak je van je woning een smart home?

Slimme oplossingen zijn vandaag alomtegenwoordig: smartphones,  smart watches, slimme camera’s en zelfs volledig slimme huizen. Ook jij kan van je woning een ‘smart home’ maken. Zo geniet je van meer comfort, meer veiligheid en/of verbruik je bijvoorbeeld minder energie.

In een smarthome zijn verschillende apparaten en systemen met elkaar verbonden. Daarvoor heb je niet veel meer nodig dan een internetconnectie en je favoriete slimme toepassingen. Met deze middelen is het mogelijk om zowel een bestaande woning als een nieuwbouwwoning ‘smart’ te maken.

Je bepaalt hierbij zelf hoe ver je wil gaan. Om zoveel mogelijk uit jouw hulpmiddelen te halen, zoek je best een manier om al je toestellen te integreren tot één geheel. Via je smartphone en/of tablet stuur je alles gemakkelijk aan.

In 5 stappen naar een slimme en veilige woning

1. Beheer en monitoring van je woning vanop afstand

Een van de grootste voordelen van een slim huis, is dat je altijd en overal op de hoogte kan blijven van wat er zich in en rond je huis afspeelt. Met één enkele gebruiksvriendelijke app beheer je via je mobiele toestel alle geconnecteerde diensten en toestellen in je woning.

Indien gewenst ontvang je bovendien meldingen indien er bepaalde activiteiten gebeuren. Zo kan je je woning met een gerust hart achterlaten. Bovendien kan je de beelden van je camera’s direct streamen en live bekijken op je telefoon, tablet of laptop. Zo hou je altijd een oogje in het zeil, zelfs wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent.

2. Slimme beveiliging: meer dan alleen camera’s

Wil je je woning slim beveiligen? Zorg dan voor een geïntegreerd systeem dat je woning niet alleen beveiligt tegen inbraken, maar jou en je familieleden ook waarschuwt bij brand of gevaar op CO-vergiftiging.

Van zodra één van de bewegingsmelders, camera’s, deurcontacten, raamcontacten, rookmelders of andere sensoren iets ongewoons detecteren, word je hiervan verwittigd. Ook als je niet thuis bent. Bovendien kan je beveiligingscentrale sneller hulpdiensten inschakelen. Zo gaat er geen kostbare tijd verloren.

3. Met slimme verlichting creëer je in één klik van op je smartphone de juiste sfeer in huis

Een slimme woning is niet alleen veiliger, maar biedt ook meer comfort. Zo is het mogelijk alle verlichting in je huis te bedienen vanop je mobiele toestel.

Kruip in de zetel en creëer de juiste sfeer voor een gezellig avondje tv-kijken. Of schakel met één druk op de knop alle lampen uit als je snel weg moet. Wanneer je niet thuis bent, kan je je lampen zelfs vanop afstand controleren en bedienen. Handig als je of een van je huisgenoten vergeten is de lampen uit te doen.

4. Slimme toegang tot uw woning

Dankzij slimme toegangstoepassingen weet je op elk moment wie er voor je deur staat. Met een parlofoon-videosysteem of slimme deurbel kan je via je smartphone praten met je bezoekers. Wil je ze alvast binnenlaten in afwachting van je thuiskomst?

Met je smartphone open je de deur vanop afstand. Of maak (al dan niet tijdelijke) unieke codes aan voor wie binnen moet, zo kunnen je huisgenoten (of bijvoorbeeld de poetshulp) met hun smartphone naar binnen, zelfs als ze hun sleutel vergeten zijn.

5. Slimme thermostaat voor minder energieverbruik

De slimme thermostaat is een van de bekendste toepassingen voor je woning. De mogelijkheden verschillen van fabrikant tot fabrikant, maar bij de meeste thermostaten krijg je gedetailleerde feedback over het energieverbruik van je woning.

Daarnaast kan je in veel gevallen de verwarming bedienen met je smartphone. Sommige slimme thermostaten schakelen zelfs automatisch uit.

Bijvoorbeeld aan de hand van geolokalisatie of als er geen mensen meer in de woning worden gedetecteerd. Onnodig stoken of thuiskomen in een kil huis behoort dan tot het verleden.


Geniet van een gratis expertise van jouw huis

U moet dit veld invullen.
U moet dit veld invullen.
U moet dit veld invullen.
U moet dit veld invullen.
U moet dit veld invullen.
Klik hier voor meer informatie over hoe wij jouw persoonlijke gegevens verwerken.
Door het formulier in te dienen, ga je ermee akkoord dat wij jouw persoonlijke gegevens verwerken.

*Indien je op 'Bel mij' klikt, betekent dit dat je akkoord gaat dat wij je gaan contacteren voor een vrijblijvende afspraak. Jouw telefoonnumer zal niet voor andere doeleinden gebruikt worden, noch gedeeld worden met derden.

Call me