Couple at their home

Maak van uw bestaande woning een slimme woning

De tijd dat u voor een domoticasysteem kabels door de hele woning moest trekken, ligt ver achter ons. Vandaag de dag tovert u uw woning dankzij een gevarieerd aanbod van slimme toepassingen snel en eenvoudig om in een slimme woning. Via uw smartphone of tablet bedient u vervolgens alles simpel en vanop afstand.

De bediening van uw verlichting, alarminstallatie en stopcontacten: als u wilt, regelt u dit vanaf morgen automatisch. Hoe dat kan? In dit artikel geven we een overzicht van de slimme toepassingen van vandaag en de toekomst.

Hoe werkt het?

Alle slimme toepassingen genereren een (beveiligd) draadloos netwerk en communiceren met elkaar en met de centrale unit. De centrale unit plaatst alle gegevens in een beveiligde cloud die u kunt besturen of programmeren via een applicatie op uw smartphone of tablet.

Regels en scènes

Het is mogelijk om verschillende componenten met elkaar te laten communiceren. Hierdoor kunnen heel wat processen worden geautomatiseerd. Dit doet u met regels en scènes.

Een regel bestaat uit diverse automatische processen die volgen op een bepaalde handeling of op een bepaald tijdstip. Verlaat u bijvoorbeeld uw woning, dan registreert de app via geolocatie dat u weg bent, waarop de deur wordt afgesloten, het alarm wordt ingeschakeld en bepaalde lampen aan-of uitgaan.

Een scène is een combinatie van instellingen die u kunt bedienen met uw  app. Wanneer u bijvoorbeeld de scéne film activeert, dimmen de lampen in de woonkamer en gaat de televisie aan. Vandaag is het zelfs mogelijk om scènes te activeren met gesproken boodschappen.

Intelligente lampen

In tegenstelling tot vroeger is het niet meer nodig om nieuwe kabels te leggen of aan de slag te gaan met de schakelaars. De technologie zit in de slimme lampen zelf. Niet alleen kunt u met de app elke lamp afzonderlijk aan- of uitzetten, het is ook mogelijk  lampen te dimmen en de lichtkleur aan te passen. Bovendien kunt u regels instellen, zodat uw verlichting op elk moment van de dag uw levensritme volgt. En heeft u af en toe behoefte aan een beetje nostalgie? Dan kunt u de  lamp nog altijd bedienen via de schakelaar.

Slim stopcontact

Ook hier is eenvoud troef. U steekt gewoon het slim stopcontact in uw bestaande stopcontact en linkt het aan uw centrale unit. Op die manier kunt u al uw apparatuur vanop afstand bedienen en/of programmeren. U kunt zelfs via uw  app aflezen hoeveel uw toestel heeft verbruikt. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bent u de wasmachine vergeten op te zetten? Geen probleem. Heeft u zin in een warm bad, maar niet in een koude badkamer? Dan schakelt u de elektrische kachel een half uur voor u thuis komt aan. En als kers op de taart? Uw favoriete deuntje op de radio  bij thuiskomst.

Slim slot

Wist u dat een groot aantal inbraken gebeurt omdat het slot niet is dichtgedraaid? Een slim slot lost dit voorgoed op. U kunt het slot controleren, afsluiten, maar ook opendoen wanneer een goede kennis voor de deur staat en u zelf nog niet thuis bent. U kunt het slot zelfs zo instellen dat de deur automatisch op slot gaat wanneer u uw woning verlaat. Door geolocatie weet het slot namelijk dat u uw woning hebt verlaten.

Slimme deurbel

De slimme deurbel is een andere belangrijke schakel in uw slimme en veilige woning. Met een slimme deurbel weet u altijd wie er voor de deur staat, zelfs nog voor de persoon aanbelt. U kan ervoor kiezen om de bezoeker binnen te laten of te woord te staan (ook al bent u aan de andere kant van de wereld). Van elke waarneming krijgt u, indien gewenst, een melding via de app.

Toekomstmogelijkheden

Sommige toepassingen, zoals het regelen van de centrale verwarming (slimme thermostaten) of het op afstand bedienen van water, zijn nog in ontwikkeling. Dit vanwege een grote verscheidenheid aan systemen en technologieën. Wanneer deze toepassingen voldoende geïntegreerd zijn, kunnen ze aan uw bestaande centrale unit worden gekoppeld.


Geniet van een gratis expertise van jouw huis

U moet dit veld invullen.
U moet dit veld invullen.
U moet dit veld invullen.
U moet dit veld invullen.
U moet dit veld invullen.
Klik hier voor meer informatie over hoe wij jouw persoonlijke gegevens verwerken.
Door het formulier in te dienen, ga je ermee akkoord dat wij jouw persoonlijke gegevens verwerken.

*Indien je op 'Bel mij' klikt, betekent dit dat je akkoord gaat dat wij je gaan contacteren voor een vrijblijvende afspraak. Jouw telefoonnumer zal niet voor andere doeleinden gebruikt worden, noch gedeeld worden met derden.

Call me